Julkalender med korsord

Rolig och klurig julkalender

Varför inte räkna ner dagarna till jul med korsord och ordgåtor? Det här är en annorlunda julkalender som passar alla barn som gillar klurigheter och korsord.

Korsord har alltid varit ett bra sätt att träna ordkunskap och stavning på. Många barn tycker att det är spännande och roligt att lösa korsord, vilket väcker nyfikenhet för ord och stavning. Vi gillar den här digitala julkalendern eftersom den stimulerar ditt barns skrivutveckling.

När appen startar syns en vanlig adventskalender med 24 luckor. Bakom varje lucka finns ett bildkorsord som är omringat av bokstäver. Spelaren skriver i korsordet genom att dra bokstäverna till rätt plats. Bara de bokstäver som hamnar rätt stannar kvar på korsordet. Det finns inga avancerade inställningar. Korsordet går att förenkla lite genom att ställa in så att bara de bokstäver som ska användas syns. Eftersom korsordsappen inte har några avancerade inställningar eller stigande svårighetsgrader passar den barn som redan kan läsa och skriva. Dessa barn gillar ofta att lösa korsord.

Eftersom det är en adventskalender så kan ni inte öppna luckorna i förväg för att göra flera korsord. Däremot går det att starta om korsordet om fler vill lösa eller barnet vill göra om det.

Produktinformation

Spelets namn: Julkalender från Svenska Korsord
Utgivare: Svenska Korsord AB
 
Här kan du köpa julkalendern från App-Store.


 

Läs mer om ditt barns skrivutveckling här.

Läs mer om lärandelekar som tränar ditt barns skrivutveckling här

Top