King of Math Junior

Bli krönt till matematikens kung eller drottning

King of Math junior är ett roligt sätt att träna grundläggande taluppfattning. Spelet är ett utmärkt komplement till den vanliga skolboken, eftersom det tränar baskunskaperna inom de fyra räknesätten.

Spelaren börjar på en grundläggande nivå, utvecklar sen sin taluppfattning och stiger i grad under spelets gång. Spelet har ingen speciell handling, utan spelbelöningen bygger på att spelaren samlar stjärnor och avancerar inom det medeltida ståndssamhället. Från bonde/bondmora till kung eller drottning. Det går inte att hoppa över eller ändra nivåinställningar, utan spelaren måste klara av uppgifterna för att gå vidare. Detta ser vi som något bra, eftersom matematik bygger på tidigare kunskaper och mönster. Alltför många spel avancerar snabbt, utan att spelaren hinner befästa sina kunskaper.

King of Math Junior passar barn som är intresserade av matematik i förskolan och barn på lågstadiet som behöver extra träning för att befästa sin taluppfattning. Även vissa barn på mellanstadiet kan må bra av att ta om allt från början. Det skadar inte att spelet är för enkelt i början. Många barn som har svårigheter med matematik har det för att de missat vissa grundläggande basfärdigheter. I King of Math Junoir får barnen repetera dessa basfärdigheter igen.

Produktinformation

Spelets namn: King of Math Junior
Utgivare: Oddrobo Software AB
 

Här kan du köpa King of Math Junior från AppStore.

Läs om ditt barns taluppfattning här.

 

Top