Bokslukarsällskapet

huvud_bokslukarsallskapetht15

Bokslukarsällskapet, boktips på ett annorlunda sätt

Det mest spännande sättet att få boktips på är nog att lyssna när barn berättar om böcker de läst. Genom Bokslukarsällskapet, en 600 årig hemlig sammanslutning, får du inte bara höra böckernas handling och vad barn tycker om dem. Du får också följa med barnen på deras fantastiska resor i fantasins magiska världar. Lyssna här.

OM BOKSLUKARSÄLLSKAPET

bokslukarsallskapet_skold_green_400Lika länge som människan har funnits har det funnits historier att berätta. Och lika länge som det funnits historier att berätta har historierna spridit magi. När papperstillverkningen och boktryckarkonsten kom till Sverige så började folk angripa ting och varelser som man anade besatt magiska krafter.

Hemska och hatfulla handlingar gentemot de som inte förmår försvara sig. Handlingar som så ofta grundar sig i rädsla eller okunskap. Man lät arrangera jättelika brasor där allt som man fruktade kastades på hög. Bland de drabbade fanns de böcker och skrifter som innehöll mer eller mindre befästa idéer och tankar som makthavarna inte ville skulle spridas.

Där och då gick en stor del av Sveriges bokmagi upp i rök.  En uppsjö av fiktiva verkligheter och fantasier blev till aska. Men som en fågel Fenix föddes därmed en motkraft. Ett sällskap. Av barn. Som svor att böckernas verkliga magi aldrig skulle gå förlorad igen!

Bokslukarsällskapet är en podd och en hemlig sammanslutning av barn i åldern 9-13 år som pratar om och beskyddar nyutkomna böcker.

Vi tackar Barnens bibliotek som har skapat denna fantastiska podd och kastar oss själva in i böckernas magiska värld. 

Top