Boktips

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-father-children-reading-book-floor-image17171048Det finns så många fantastiskt bra barnböcker!

Boktips kan ges på olika sätt. Barn kan skriva traditionella bokrecensioner, göra topplistor, som bokjuryn. Barn kan blogga, som i Barnboksbloggen. Men vanligast är nog att vi föräldrar tipsar varandra och läser nyhetsbrev från bokaffärer.

Vår ambition är att välja ut riktigt bra böcker som vi själva och våra barn eller elever har läst. Men eftersom det finns så otroligt många bra böcker hinner vi inte med.  Därför har vi bestämt att låta några som är riktigt duktiga få utrymme här.

englas-blogg

Boktips från Titles.se

Titles.se är en fantastisk blogg av Engla 12år. Här skriver hon personliga bok-, film- och lästips till alla som gillar böcker och film. Läs och njut!

 

barnens bibliotek

Boktips från Barnens bibliotek

Barnens bibliotek är en riktig skatt för både barn och vuxna så gå in på sidan inte bara en gång utan flera…

 

Boktips på ett annorlunda sätt

bokslukarsallskapet_skold_green_400Ett spännande sätt är att lyssna på när barn berättar om böcker de läst. Genom Bokslukarsällskapets podd får du inte bara höra vad böcker handlar om och veta vad barn tycker om böckerna. Du får också följa med barnen på deras fantastiska resor i fantasins magiska värld. Följ med till det 600 år gamla hemliga bokslukarsällskapet. Läs mer här.

 

Nybörjarläsaren

Det är tufft att vara nybörjarläsare och det krävs både energi och tålamod, se mer här. Därför är det extra viktigt att vi föräldrar kan hjälpa våra barn att hitta bra böcker. För att hålla motivationen igång gäller det att läsa roliga och intressanta böcker. Det är viktigt att hitta just rätt bok till ditt barn och när hon har hittat en bokserie hon gillar, håll fast vid den! Vi kan rekommendera de flesta böckerna i serierna “Extra lätt att läsa” och “Lätt att läsa”. De har lagom mycket text och bilder som hjälper ditt barn att förstå berättelsen.  Här kan du hitta bra böcker på Adlibris och Bokus.

 

Boktips blir ju aldrig omoderna

Vi har såklart kvar våra boktips eftersom de aldrig blir omoderna och vi kommer att försöka uppdatera när vi kan. Så gå gärna in på sidan då och då.

Våra boktips är indelade i sex kategorier

Följ länkarna så hittar du boktips för barn i alla åldrar.

Top