Kors & Tvärs

Kreativ och rolig app som övar ord och stavning

Att lösa korsord har alltid varit ett bra sätt att träna ordkunskap och stavning på. Det som gör den här appen extra bra, är att man både kan lyssna på orden och höra hur bokstäverna låter. Därmed kan de som inte läser och skriver så bra klara av den lättaste nivån. Dessutom passar den också bra för barn som inte har svenska som modersmål. Ytterligare ett plus för appen är att alla korsord även finns på engelska.

Kors och Tvärs är den mest omfattande korsordsappen vi har testat. Appen innehåller 270 korsord i tre svårighetsgrader och varje korsord finns i fyra olika spelvarianter.

  1. Traditionella korsord där man drar bokstäver till rutor.
  2. Gömda ord, går ut på att hitta ord som döljer sig i ett rutnät av bokstäver. När man hittat ett ord trycker man på dess bokstäver, har man gjort rätt visas bilden.
  3. Pussel, ser ut som ett traditionellt korsord men bokstäverna ligger utplacerade på fel plats.
  4. Elden är lös, korsordet ska lösas på tid. Bokstäver dyker upp och man måste dra dem till rätt plats inom en viss tid. Gör man inte det försvinner bokstaven.
Kors och Tvärs stimulerar ditt barns skrivutveckling och har en mycket bred målgrupp, eftersom den passar de som börjat intressera sig för att läsa och skriva, de som gillar att lösa korsord och de som vill utöka sitt engelska ordförråd.
Läs mer om ditt barns skrivutveckling här.

Produktinformation

Spelets namn: Kors och Tvärs eller Cross Fun
Utgivare: Leripa AB 
 

Du kan köpa Kors och tvärs från App-store här. 

Läs mer om lärandelekar som tränar ditt barns skrivutveckling här

Top