Om digitala favoriter

Vi rekommenderar endast spel med hög pedagogisk kvalitet

Testpanelen består av lärare och barn från 3-12 år som tillsammans testar och utvärderar mängder av spelappar och onlineprodukter. Vi har dock valt att begränsa vårt urval här på hemsidan till att bara rekommendera, vad vi anser, hög pedagogisk kvalitet.

Våra kriterier på bra spel är bland annat att spelet:

  • har bra pedagogiskt innehåll
  • stimulera barnets språkliga och logiska matematiska förmågor
  • fångar spelarens intresse och har lång hållbarhet

Dessutom ska barnen tycka att spelen är roliga och det är ett plus om spelen är estetiskt tilltalande. Det är också viktigt för oss att försöka undvika spel med reklam eller i-app köp. Därför kommer vi endast rekommendera dessa typer av spel om de verkligen har ett stort pedagogiskt värde för barnen.

Alla appar och program är kopplade till de förmågor som våra barn förväntas utveckla före och under sin skoltid. För er som vill veta mer om dessa förmågor är recensionerna länkade till både fakta sidor och till fler lärandelekar.

 

Det kommer mer…

Vi söker ständigt efter nya bra spel, men tyvärr är de svåra att hitta trots det stora utbudet och inflödet av nya spel. Därför är vi mycket intresserade av att höra vilka spel ni rekommenderar. Maila oss gärna och berätta vilka onelinespel och appar som du och ditt barn gillar.

Maila dina tips till: maria snabela larandelek.se

 

 

Top