Om Barnboksbloggen

Du som förälder kan skapa en positiv känsla kring läsning

Eftersom en god läsutveckling är en grundförutsättning för ditt barns framtida lärande är det viktigt att du som förälder tidigt skapar en positiv känsla kring läsning. Barnboksbloggen har skapats för att hjälpa dig som förälder att hitta bra böcker och ge idéer kring hur du kan inspirera ditt barn till läsning ihop med dig eller på egen hand.

Läs mer om att skapa en positiv känsla kring läsning här.

Alla barnboksbloggare är barn

Våra bloggare är barn i åldrarna 3-12 år. Alla som kan skriva själva skapar sina egna bokrecensioner medan de minsta barnen berättar för sina föräldrar som sen skriver barnens recensioner.

Alla bloggare har en egen profil. Den ger dig lite information om bloggarens personlighet, intressen, läsnivå och vilken typ av böcker bloggaren gillar. Genom att jämföra profiler med vad som överensstämmer med ditt barn kan du förhoppningsvis lättare hitta böcker som ditt barn kommer att gilla.

Under varje bokrecension finner du bloggarens profil. Om du klickar på bloggarens namn eller på länken “Bloggarens profil” kommer du till bloggarens egen sida. Här finns bloggarens alla recensioner samlade. Om ditt barn gillar de böcker som bloggaren recenserar kan du välja att prenumerera på just denna bloggares kommande recensioner. På så sätt får du automatiskt nya boktips i din mail.

Hitta rätt i barnboksbloggen

På Barnboksbloggens startsida börjar du med att välja ett åldersintervall. Det är dock viktigt att ha i åtanke att alla barn är unika, så åldern är inget fast riktmärke, utan bara en möjlig start där du kan börja ditt sökande efter det som kommer att passa ditt barn bäst.

När du kommer till sidan för vald ålder finner du alla recensioner i kronologisk ordning med de senaste recensionerna publicerade överst. Alla recensioner är också kodade efter typ av bok (t ex pekböcker, högläsning etc) och/eller typ av handling (t ex äventyr, vänskap etc). När du hittar en recension för en bok som du tror passar ditt barn finns länkar till både bibliotek och bokhandel där du kan få tag på boken.

Gå till Barnboksbloggens startsida här.

Top