Säsong 2 av Livet i Bokstavslandet

UR 2014 – Nya avsnitt av Livet i Bokstavslandet

Livet i Bokstavslandet/URUnder vintern har UR släppt andra säsongen av Livet i Bokstavslandet. De nya avsnitten vänder sig i första hand till de barn som har knäckt läskoden och börjat läsa. Men även de barn som inte har kommit så långt i sin läsutveckling roas och inspireras av detta sköna sällskap. I programmet presenteras bland annat bokstavskombinationer som kan uppfattas som svåra och vanliga ord som kan vara bra att lära sig utantill, så som ”och” och ”tack”. Dessutom leks det med meningar och meningsbyggnad.

Titta på serien på UR.se.

Läs om vad UR:s pedagoger skriver om Livet i Bokstavslandet här.

Vi på Lärandelek tycker att det är fantastiskt att UR gör denna satsning på barns läsutveckling. Vi satt själva fastklistrade framför Fem myror och nu välkomnar vi en modern version som förhoppningsvis kan inspirera dagens barns på samma sätt.

De flesta barn som har knäckt läskoden kommer periodvis att uppfatta läsningen som trög och jobbig. Därför behöver läsningen ske överallt och det är bra om det är roligt. Lekfulla övningar och repetition bör ske både i och utanför skolan. Barnprogram som Livet i Bokstavslandet är ett mycket roligt och bra komplement till ditt barns lästräning.

Läs mer om hur det går till när ditt barn lär sig att läsa här.

 

Top