Boken – En sagolik gåva

sagolik gåva

Bok om barnets resa från sagostund till läsglädje

Beställ boken eller föreläsning/workshop från Lärandelek här.

Köp boken från Adlibris eller Bokus.

Vi föräldrar är de viktigaste personerna i våra barns liv och det är med oss deras resa genom livet börjar. Vår uppgift är inte bara att fylla dem med kärlek och näring, utan det är vi som fyller deras ryggsäckar med erfarenheter, tankar och ord. Innehållet i dessa ryggsäckar växer genom samtal, lek och högläsning. Därför är du som förälder en viktig möjliggörare och förebild. Vi har skrivit denna bok för att visa dig hur du tar med ditt barn på en lekfull resa till läsgläjde.

En bok som berättar varför och huren sagolik gåva

Vår bok ”En sagolik gåva – Från sagostund till läsglädje” är en fakta- och inspirationsbok för dig som är förälder. Med den vill vi visa ditt värde och din betydelse för ditt barns språkutveckling. Med enkel text och inspirerande bilder berättar vi att det inte behöver vara svårt och tidskrävande, eller att man behöver vara högutbildad eller pedagog, för att kunna ge sitt barn ett rikt språk. Det enda som krävs är du samtalar mycket med ditt barn och att sagostunden blir en viktig del i er vardag.

Läsglädje

I hemmet på skötbordet, långt innan skolstart, börja ditt barn att utveckla sitt språk. Ett viktigt mål för denna utveckling är att kunna läsa, förstå texter och känna läsglädje. Ditt barn känner läsglädje när det är roligt att läsa för att hon förstår det hon läser och texten ger henne en upplevelse. Forskning visar att goda läsare använder strategier för att förstå och ta till sig en text. Dessa läsförståelsestrategier är därför viktiga nycklar till läsglädje och nyfikenhet för de skrivna ordet.

Läs mer om läsförståelse här.

Bokkamraterna

bokkamraterna 3 till

bokkamraterna 3stLeken är ett bra sätt ta läsförståelsestrategier in i barnens värld. Därför har vi skapat Bokkamraterna, sex roliga figurer som karaktäriserar olika strategier. Genom rollspel lockar Bokkamraterna barnen till att vilja lyssna på och läsa böcker. Redan i tidig ålder kan det lilla barnet börja använda Bokkamraterna för att förstå sagor och berättelser hon lyssnar på. Du som förälder kan visa vägen genom att själv använda dem vid högläsning. Ditt barn ser då hur du gör och hon kommer sen att börja härmar dig. I vår bok kommer du att kunna läsa mer om syftet med Bokkamraterna och hur du kan använda dem när du läser högt för ditt barn. Bokkamraterna följer med som bokmärken när du köper boken.

”Läsförståelse, läsglädje och läslust går hand i hand
och ju mer ditt barn läser desto bättre blir hon på att läsa.
Det är något som hon kommer ha stor glädje
av i sin fortsatta kunskapsutveckling.”

 

http://www.dreamstime.com/-image22324385

”Ni ligger i framkant och sitter
inne med kunskap som
måste ut…Ni behövs!!!!

medlem i Lärandeleks facebookgrupp

 

Om Författarna läser du här.

Pressklipp, recensioner och röster om Lärandelek hittar du här.

Pressmaterial hittar du här. 

Top